Friday, April 22, 2016

Ruhazati osszefoglalo...

Tegnap kivegeztem ezt a temat is... :) Osszeallt a minimalista ruhataram, es egy ideig biztos nem fogok ezen valtoztatni, hanem felelem, maximalisan kihasznalom a meglevo dolgaimat, divattol fuggetlenul! Sosem erdekelt igazan, mi eppen a trendi, a lenyeg, hogy normalisan nezzek ki es tiszta legyen a ruham... Mas nem erdekel, nem farasztom magam ilyenekkel, hogy ez most eppen nem meno... :) Egyetlen szabalyt allitok ebben a temaban magam ele: ha valamibol "bejon" egy uj (vagyis ujonnan beszerzett, de lehet persze hasznalt is, sot! Foleg hasznalt legyen, mert utalom az uj ruhakat!), szoval: ha valamibol beugrik egy uj, akkor egy regi kiugrik a szekrenybol... :)Nem akarok ujra felhalmozosdizni meg felrerakosgatosdizni a ruhakkal, mint regebben, fogyasban (tul kicsi ruhak meghagyasa) meg ujabb bababan (kismamaruhak megtartasa) bizva, hanem abbol oltozkodom ami van, ujat nem veszek, max. ha kapok valahonnan olyat ami tetszik es meg szeretnem tartani, akkor egy meglevotol bucsut veszek... Igy valahogy... :) 
Most pedig itt a lista, hogy mim van, evszakoktol fuggetlenul, mert nalunk enyhebb a tel es az ev tobbi reszeben meg majdnem minden hasznalhato retegesen vagy egyreteguen, attol fugg osz van vagy tavasz/nyar... :) 
Tehat 2016 aprilis vege fele a kovetkezo ruhazattal rendelkezem:

2 farmer
2 vaszonnadrag (lezser, tavasz-nyari)
2 szabadidoalso + 2 felso hozza
1 pingvines puha otthoni pulcsi huvosebb napokra
2 vastagabb kotott kardigan
1 vekony kardigan
1 piros, sportos, zipzaras felso, otthoni vagy hazkoruli viselet)
2 szoknya (egy hosszu es egy rovidebb, mindketto farmer)
5 nyari egyberuha/strandruha
6 rovidujju polo
2 haromnegyedes ujju polo
10 ujjatlan top
4 rovidnadrag 
1 farmer short
3 pulcsi (garbo)
1 kotott mellirozott melleny, ami bebujos, es a a 3-bol 2 vekonyabb garbora rahuzhato ha "extrem" hideg van (ami ritkasag)
1 fekete egyberuha (hosszu ujju, de vekonyabb. Jol kombinalhato huvosebb idore is, lehet elegans is, de sportosabb is...)
8 ing/bluz (nyari)
8 ing/tavaszi felso (hosszu ujju)
5 legginsz (cicanadrag, hosszu es kozephosszu, vegyesen)
2 feher nyari halasznadrag
2 otthoni vekony joganadrag (kenyelmes,
LIDL-es Esmara, szeretem!)

Na, es akkor most ossze kellene adni, hogy ez hany darab ruha... :) Hozom a szamologepem... 
...Ha jol szamoltam, akkor ez  71 db ruha  plusz ami nincs a felsorolasban (melltartok, bugyik, zoknik, kabatok/dzsekik). Na es a cipok, de az meg atnezesre varo kategoria... 
A ket kepet is ehhez a temahoz lottem ma, a szekrenyem akasztos resze lathato az elso kepen, a masodikon pedig a polcos resz is lathato, ruhaim egy resze KonMari-modon ciposdobozokban hajtogatva, legalul a cipok, mert kulon cipos szekrenyunk nincs es most mar nem is akarunk (eddig akartunk, de nem vettunk, most meg mar "minimalistak vagyunk" ahogy a - pont ma 2,5 eves! :) - fiam mondana!
(A szekrenyunk toloajtos-, a bal oldalat most nem mutattam, az a ferjem fele... Szinten kiKonMarizva, kiszelektalva, de azt hiszem holnap futok meg egy kort, mert ugy erzem most neki van tobb ruhaja es szeretnem, ha egalban lennenk legalabbis kabeee!) :) 




No comments:

Post a Comment