Tuesday, May 17, 2016

Egyszerre csak egyet... :) - 1.resz

http://bemorewithless.com/justone/

Az eredeti cikk a fenti link alatt olvashato, az orok inspiralo Courtney Carver tollabol... (Egy kis sajat kiegeszitessel helyenkent...)
Most csak kiragadok belole 22 lenyeges mozzanatot, amelyek segitenek egyszerusiteni az eletedet...
Valassz belole, de egyszerre csak egyet. (Az elso reszben az elso 10-et adom kozze magyarul, mert egyszerre csak ennyi idom van...) Folytatas a 2.reszben nemsokara...

1) Project 333 - egyszerusitsd a ruhatarad. :) 3 honapig hordd a kivalasztott 33 db ruhat (cipokkel, kiegeszitokkel egyutt legyen ennyi vagy ennel kevesebb a darabszam...) Meglatod, mennyivel egyszerubb ha nem kell egy tomott szekreny elott azon agyalni, hogy "Uristen mit vegyek fel ma???"

2) Egy ideig ne vasarolj semmit! Kerdezd meg magadtol mielott a kosaradba dobnal valamit: "Megvan mindenem amire MA szuksegem van?"

3) Rejtsd el a cuccaidat! - Igen! Onmagad elol! Tedd el! Varj 30 napot es ha semmi sem kellett ido kozben abbol amit elpakoltal, nyugodtan tovabbadhatod, adomanyozhatod, mert valoszinuleg jol megvagy ezek a dolgok nelkul is... Ne legyen lelkiismeretfurdalasod, elvezd, hogy ennyivel is kevesebb cokmokod van, amivel mar nem kell torodnod es forditsd az idod valami kellemesebbre!

4) Irj naplot! - Amit nem kell fejben tartanod, mert leirhatod egyszer es amikor kell atolvashatod, az mar nem terhel, nem nyugtalanit. Csak egyszer ulj le, jegyezd fel a fontos dolgaidat es aprankent haladj a megvalositasukkal... (Egy napra boven eleg 3 fontos teendo, es nehany kevesbe fontos, ha belefer...)

5) Valtoztass a szokasaidon! - Foleg a reggeli es az esti rutinodba vezess valami ujat. Kelj fel korabban, hogy legyen idod magadra, egy nyugodt teara vagy kavera, amig meg alszik a csalad es nem kezdodik el a napi rohanas... Jogazz, tornazz, nem kell 50 perc, eleg nehany kis mozdulat, csak, hogy tudd, hogy ma is tettel valamit az egeszsegedert, onmagadert... Imadkozz, meditalj, ami jol esik... Ha este sokaig szoktal tevezni, hagyd el ezt a szokast es inkabb olvass egy jo konyvet...

6) Inbox-zen... Erdekes kifejezes... Ha a postafiokod (e-mail) megnyitasa borzasztobb erzes, mint a ruhasszekrenyedbe bepillantas, akkor valtoztass ezen. Mondd le a hirleveleket, torold ami mar idejetmult stb.

7) Pihi - pihizz egyet. Fekudj le, hunyd le a szemed es pihenj egy fel orat...

8) Teremts teret a boldogsagnak! - Ha olyan dolgok hangolnak le, mint egy szuk farmer, amelyet csakazertis megtartasz, mert ha egy nap lefogysz majd jo lesz, vagy egy exedtol kapott szerelmeslevel, ami ma mar nem jelent semmit vagy csak rossz emleket idez elo, dobd ki, adj tul rajta, lepj tul ezeken. Ne terheljen tovabb, ami negativ erzest ebreszt benned! Sose nezz hatra, de tul elore se, elj a manak, elvezd az adott pillanatot, es eld meg a MOST-ot! :)

9) A sajnalkozast csereld fel oromre! (Barmit is ertsen ez alatt, elmagyarazza jobban az angol verzioban...)

10) Kezdj el gyujteni egy vesztartalekot (penzt). Tegyel felre arra az esetre, ha hirtelen szukseg lenne nagyobb osszegre egy varatlan autojavitasra vagy betegseg miatt stb. Sokkal nyugodtabban elhetsz, ha nem kell azon aggodnod, hogy mi lenne ha ez vagy az tortenne es nincs "mihez hozzanyulni"...


No comments:

Post a Comment